ElGiroscopi

Information

This article was written on 31 gen 2010, and is filled under Catalunya, Girona, Política i govern.

Current post is tagged

, , ,

La nova delegació del Govern a Girona

Dissabte vaig poder participar, gràcies a la invitació de Stic.cat, en una visita guiada a la que serà la nova seu de la Generalitat a la ciutat de Girona. Les obres a l’antic hospital de Santa Caterina han durat anys però en uns mesos s’espera que s’hi traslladin progressivament els treballadors de fins a 19 departaments que actualment estan repartits en diferents localitzacions a la ciutat.

La visita va començar al pati de l’antic hospital, on la façana s’ha restaurat i es deixarà com a espai públic. El museu-farmàcia que hi havia es reobrirà (actualment s’estan restaurant les peces).

Vam visitar el que serà el nou auditori, on era abans la capella, i on anirà una obra de grans dimensions, “El Gran dia de Girona” que s’està restaurant gràcies a Caixa Girona.

Un cop ja dins l’edifici, ens van fer una breu presentació sobre la innovadora infraestructura tecnológica que donarà servei a les gairebé 1000 persones que treballaran a l’edifici.

Vam visitar els diferents pisos que aniran repartits entre departaments. El disseny dels despatxos s’ha fet utilitzant parets de vidre, per transmetre sensació de transparència i s’han conservat alguns elements de l’edifici original, com per exemple detalls de les parets i del sostre.

A la part de l’edifici que dóna a la Gran Via Jaume I, s’ha restaurat un tros de muralla que quedarà visible i accessible des del carrer:

Vam visitar les sales internes de l’edifici, les que controlen els sistemes de clima i il·luminació (de forma intel·ligent i amb domótica) i la sala on s’allotgen els servidors i els elements tècnics centrals de l’edifici, protegida amb un sistema anti-incendis que utilitza gas per buidar la sala d’oxigen i evitar així la combustió.

Al soterrani, l’arxiu funciona de manera totalment automatitzada, facilitant als responsables trobar els documents que es requereixen de la manera més eficient

Finalment vam acabar a la sala d’Atenció Ciutadana de la planta baixa que serà el punt d’entrada centralitzat per a tots els gironins que hagin de fer gestions administratives a partir del segon trimestre del 2010.

Aquí podeu veure totes les fotos que vaig fer. Perdoneu la qualitat però em vaig deixar la càmera i vaig haver de fer amb el telèfon, no tornarà a passar!

Deixa un comentari

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.