ElGiroscopi

Information

This article was written on 04 mar 2010, and is filled under Telecomunicacions.

Current post is tagged

, , , ,

El model de negoci de l’iPhone

Aquest infogràfic explica de manera molt clara i utilitzant diverses fonts el model de negoci que hi ha darrera del conegut telèfon d’Apple, detallant els costos i marges per a la companyia, els fabricants, per a l’empresa de telecomunicacions i per al consumidor.

En resum: l’iPhone està en gran mesura “subvencionat” per les empreses de telefonia que recuperen la inversió amb els contractes mensuals, permetent així un preu asequible per a l’usuari.

El que més em crida l’atenció és una de les dades: fins al mes 17 d’un contracte de 2 anys, les telecom no recuperen la inversió.

Assumint que el model al nostre país és similar, entenc perquè Telefónica posa tantes traves als usuaris, tot i que no justifico el ja habitual mal servei… suposo que és el cost que han assumit per tenir l’exclusivitat però al final com sempre, “paguen” els usuaris

Deixa un comentari

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.