ElGiroscopi

Information

This article was written on 24 gen 2011, and is filled under Catalunya, Educació, Emprenedoria, Events, Girona, Noves tecnologies.

Xavier Verdaguer: La cultura emprenedora de Silicon Valley

Aquesta entrada s’ha publicat també a el nou blog que escrivim a la plataforma del punt, “Giroscòpia“, on parlem d’emprenedoria, innovació i marketing, tot amb una perspectiva gironina.

Hi ha un col·lectiu “maltractat” a casa nostra. Dones i homes als que la societat, el sistema educatiu i l’entorn econòmic posa més traves que que no pas ajuda. És un col·lectiu global, format per gent de tot el món, amb el talent com a tret més comú. Però a Catalunya es troben sense referents, sense models que els ajudin a sentir-se segurs que perseguir els seus somnis no és pura fantasia, que els permetin demostrar als que han de creure en ells que sí, que és possible tenir èxit.

Pocs estan disposats a arriscar-se, creure o invertir en ells i després, si fallen o no se’n surten són els primers en cridar “fracassat!”. I si algun té èxit malgrat les dificultats, és evident que ha estat pura sort o per “enchufe”, que l’enveja sí que es porta.

Pobre, l’emprenedor català!

I és que a banda d’alguns elements d’infraestructura (com unes universitats molt competitives – i ben finançades – que fomenten l’emprenedoria de forma transversal en totes les disciplines), no són tantes les coses que ens separen d’altres entorns on els emprenedors són admirats, on lideren el creixement econòmic i la transformació social.

Tenim una qualitat de vida envejable (clima, natura, ciutats, cultura…) que atreu talent de tot el món. Tenim un teixit empresarial cada vegada més inquiet, que participa, que ha après els beneficis del networking. Tenim una gran base de creativitat com queda demostrat pel talent català reconegut arreu del món. Tenim diners per invertir… què és el que ens frena? què és el que ens fa por?

És tot dins dels nostres caps?

Podem començar per obrir les nostres ments escoltant el que ens explica l’emprenedor Xavier Verdaguer al primer esmorzar d’Idees d’e-futur: 11 anys emprenent aquí, 11 mesos a Silicon Valley… i un exercici de trobar les diferències. Però també les similituds:

Presentació: Catalan Creativity at Silicon Valley – Xavier Verdaguer


Podrem superar les barreres mentals, culturals, socials?

Podrem oferir a aquest col·lectiu l’entorn que es mereix per a desenvolupar-se triomfar i impulsar-nos com a societat?

Vídeo: Catalan Creativity at Silicon Valley – Xavier Verdaguer

One Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Anna Codina and cristina ylla, ElGiroscopi. ElGiroscopi said: Xavier Verdaguer: La cultura emprenedora de Silicon Valley #ideesdefutur http://ow.ly/3ITit […]

Deixa un comentari

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.