ElGiroscopi

Information

This article was written on 04 oct 2013, and is filled under Emprenedoria, Política i govern.

Current post is tagged

,

S’aprova la nova llei de suport als emprenedors i a la seva internacionalització

El passat 28 de setembre del 2013 va publicar-se al BOE la nova llei d’emprenedors. La Llei 14/2013, de 27 de setembre, de recolzament als emprenedors i a la internacionalització neix amb l’objectiu de potenciar l’activitat emprenedora com a motor de creixement i base de l’ocupació.

Aquesta inclou incentius fiscals, bonificacions, agilització de tràmits, responsabilitats davant deutes de l’activitat, foment de la cultura de l’emprenedoria i ajuts a la internacionalització, entre d’altres mesures.

Les mesures més significatives d’aquesta normativa són:

 • Els emprenedors que es donin d’alta a partir d’ara tindran una bonificació en un 80% la quota mínima d’autònoms durant els primers sis mesos d’activitat, en un 50% en els següents sis mesos, i un 30% els sis posteriors . Aquesta mesura ja existia per a joves emprenedors . A la pràctica això suposa pagar uns 75 € durant els sis primers mesos d’activitat, 146 € euros els sis següents, i 170 € en els sis últims.

 • Es suprimeix el requisit de capital mínim per crear una societat . La llei crea una nova figura de la Societat Limitada de Formació Successiva .

 • Es crea la figura de l’Emprenedor de Responsabilitat Limitada per a protegir el patrimoni personal de l’emprenedor davant dels possibles deutes de l’ activitat empresarial. S’estableix que queda al marge de les reclamacions dels creditors l’habitatge habitual sempre i quan no existeixi frau o negligència.

 • S’estableix una nova deducció del 10% en la quota de l’ Impost de Societats per als beneficis de les petites i mitjanes empreses que, en comptes de repartir els beneficis entre els socis, reinverteixin els beneficis en nous actius.

 • Es crea un règim especial per a autònoms i pimes, de caràcter voluntari, que permetrà evitar l’ingrés de l’impost de l’IVA a Hisenda fins al moment de cobrament de la factura.

 • Incentius fiscals a finançadors de projectes emprenedors. Els inversors particulars que financen projectes empresarials nous o de recent creació comptaran amb una deducció del 20 % respecte la quantitat desemborsada a la quota estatal de l’IRPF i tindran exempció total sobre els beneficis que obtinguin sempre que es materialitzin en un termini màxim de dotze anys i que es reinverteixin en una altra societat .

 • Agilització en la creació d’empreses i reducció de les càrregues administratives. Per exemple, s’amplia la superfície mínima per poder obrir un establiment amb menys llicències administratives fins als 500 m2 o bé s’estableixen nous apoderaments electrònics.

 • Permís de Residència pels estrangers que inverteixin a Espanya. Podran beneficiar-se d’un permís de residència per dos anys, aquells estrangers que comprin un ben immoble de més de 500.000 euros, o que inverteixin 2 milions en deute públic espanyola.

 • Foment de la cultura de l’ emprenedoria : a través de col·legis i mini empreses d’estudiants. Es tracta d’una nova i revolucionària eina pedagògica que permetrà als estudiants universitaris desenvolupar el seu propi projecte empresarial sota una sèrie de requisits i limitacions.

 • Ajuts a la internacionalització. Facilitar l’accés a plans d’institucions internacionals.

  Entrepreneurial Development

One Comment

 1. Josep
  octubre 4, 2013

  Ep! i pels que ja ho som. d’autonomprenedors, no val?

  “Els emprenedors que es donin d’alta a partir d’ara tindran una bonificació en un 80% la quota mínima d’autònoms durant els primers sis mesos d’activitat, en un 50% en els següents sis mesos, i un 30% els sis posteriors . Aquesta mesura ja existia per a joves emprenedors . A la pràctica això suposa pagar uns 75 € durant els sis primers mesos d’activitat, 146 € euros els sis següents, i 170 € en els sis últims.”

  Gràcies per l’info

  Josep

Deixa un comentari

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.