ElGiroscopi

Information

This article was written on 19 des 2013, and is filled under Casos ElGiroscopi, Catalunya, Comerços, Curiositats, Disseny, Emprenedoria, Girona.

El projecte TextilVolcànic.cat

IDPlanic és una empresa industrial tèxtil familiar olotina amb més de 50 anys d’experiència amb teixits de punt. S’ha decidit a posar en marxa el projecte Tèxtil Volcànic d’Olot amb la finalitat de tornar a fer una indústria tèxtil puntera a Olot, amb valors de disseny, sostenibilitat i qualitat.

Textil Volcanic http://www.textilvolcanic.cat/

www.textilvolcanic.cat

El primer pas ha estat crear la denominació d’origen Tèxtil Volcànic d’Olot, amb una primera col·lecció d’hivern fabricada per IDPlanic. S’ha creat una línea inspirada en el paisatge i la naturalesa volcànica de la Garrotxa.

La col·lecció inclou una sèrie de models elaborats amb un teixit de punt volcànic inspirat a nivell de disseny en les columnes basàltiques de Castellfollit de la Roca. A nivell tècnic el punt es basa en una combinació de punts tèxtils emprats des de fa més de 100 anys a Olot, com el punt llis, el punt perlat i el punt ple obtenint un teixit prim, amb volum, de bon tacte i molt càlid.

Aquesta col·lecció es comercialitza a la nova plataforma d’e-commerce www.TextilVolcanic.cat i es podran recollir a la fàbrica o bé ser entregades al domicili del client.

Un projecte de futur

La intenció és agrupar la indústria tèxtil olotina que queda activa i donar-li un nou impuls amb la marca Textil Volcànic d’Olot – www.TextilVolcanic.cat. Cada empresa continuarà fent els seus projectes amb diferentes línees de disseny i la comercialització a través de la botiga online serà conjunta per tal d’afavorir la promoció de la denominació d’origen. Ja hi ha acords amb dues empreses per a la propera temporada i s’està treballant en tancar més col·laboracions.

Textil Volcanic

www.textilvolcanic.cat

Més endavant també es vol cercar i impulsar el capital humà mitjançant la creació d’un programa d’ajuda als nous dissenyadors, per tal que Tèxtil Volcànic d’Olot sigui una plataforma de promoció en disseny, en confecció i en assessorament de l’indústria tèxtil que permeti crear noves microempreses arrelades a la ciutat d’Olot. Actualment ja s’ha iniciat aquest laboratori amb una alumna d’FP, el projecte de la qual es podrà veure i adquirir en els propers mesos a TextilVolcanic.cat

Quan s’aconsegueixin crear varies micro empreses es començarà a tenir un teixit industrial que permeti recuperar la tradició tèxtil d’Olot.

Deixa un comentari

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.