ElGiroscopi

Information

This article was written on 24 mar 2017, and is filled under Catalunya.

Els neologismes clau del màrqueting digital, al diccionari

Neologismes

En el món del màrqueting digital i els mitjans socials les novetats i innovacions avancen a passos de gegant i pràcticament a diari apareixen nous termes i conceptes que cal entendre i conèixer per saber sota quines regles es juga en el món 2.0 i quines són les últimes tendències.

Per això, el TERMCAT va elaborar l’any 2014 un recull terminològic d’aquest sector recollit a la Terminologia del màrqueting digital que ara ha renovat i ampliat. Recordem que el TERMCAT és un consorci de la Direcció General de Política Lingüística adscrit al Departament de Cultura i format per la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que coordina i promou les actuacions terminològiques en llengua catalana.

En aquesta nova versió actualitzada, el diccionari recull més de 170 entrades. S’hi inclouen termes com ara màrqueting de cercadors (search engine marketing), bloqueig de publicitat (ad-blocking), quota de presència (share of voice) o taxa de compromís (engagement rate), que s’afegeixen a termes que ja figuraven en la primera edició com ara viral i viralitzar, audiència digital, gestor de comunitats, trol, transmèdia, etc. Cada entrada inclou les denominacions i la definició en català, els equivalents en castellà i anglès, i, en alguns casos, aclariments conceptuals o notes d’exemple.

Aquesta obra s’afegeix a la col·lecció Diccionaris en Línia del TERMCAT, que aplega més de cent vint títols dedicats als més diversos camps d’especialitat.

Deixa un comentari

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.