ElGiroscopi

Information

This article was written on 09 mar 2017, and is filled under Noves tecnologies.

Perquè Snapchat s’ha quedat sense usuaris?

Snapchat

Snapchat va néixer com una aplicació que aportava una innovació al món de les xarxes socials revolucionària. Per primer cop, una càmera no guardava la imatge: algú l’obria i desapareixia al cap de deu segons. D’aquest concepte en va néixer un món a part on Snapchat va trobar el seu gran èxit: les històries, un fil d’imatges on els usuaris mostraven el seu dia a dia i que a les 24 hores desapareixia.

L’addicció de la gent a les històries de l’Snapchat va anar creixent, arribant fins als 180 milions d’usuaris mensuals actius, fins que Facebook va decidir aturar-lo. Quan Instagram Stories va arribar fa un any semblava que no seria capaç de destronar al gegant Snapchat però a poc a poc la gent va anar migrant cap a la nova alternativa i Snapchat ha quedat desert.

Instagram, en certa manera, ha innovat en les idees bàsiques d’Snapchat a una velocitat increïble: ja no només es poden compartir imatges i vídeos, sinó que hi ha afegit el vídeo en streaming directe, boomerangs, vídeo hands-free i moltes altres funcions com els stickers i els filtres. A més, pots etiqueta als teus amics directament i, fins i tot, enllaçar la història a una pàgina web externa. En resum: Instagram ha convertit Snapchat en quelcom millor més ràpid del que Snapchat ho ha pogut fer.

Tot i això, sembla que l’èxit de l’Instagram Stories passa pel fet que la gent ja compartia abans els seus continguts allà i que no passa res en seguir a desconeguts a Instagram. En certa manera, hi havia una sensació estranya d’afegir a gent poc coneguda al Snapchat; era com un ritual íntim entre gent molt propera o amb la que hi tenies molta confiança i no afegies a qualsevol persona.

D’aquesta manera, sembla que Snapchat, tot i sortir a borsa properament, té els dies comptats tal i com és concebuda actualment.

Deixa un comentari

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.